dalmas

Skynda, skynda annars fånt ja en körv. Nä, håll tyst så blir alla från Dalarna så mycket lyckligare. Benämningen dalmas är en tautologi eftersom det inte finns masar eller kullor någon annanstans än i Dalarna så blir prefixet ”dal-” meningslöst. Kulla är den kvinnliga motsvarigheten i dalmålet ord för flicka, medan "keling" (med k-ljud) eller "käring" betyder gift kvinna och "kuna" är någons kvinnliga partner. Ibland används. Får man säga dalmas och dalkulla? Eller är det dalkarl och kulla som är det korrekta? Vi vill veta! /Love och Anna P4 Morgon.

Dalmas - 2018 ska

Stentäpps hyllning till Clas Yngström Min tjej är från Karlstad, likaså hennes kompis Hannah som flyttade hit till Dalarna. Artiklar som behöver källor Alla artiklar märkta med mallen källor Alla artiklar som behöver källor. Har jag haft fel? Förlåt alla ni som fått tillrättavisningar av mig. Har ringt och skrivit till radio- och tv-kolleger. dalmas Antingen säger man mas eller kulla fransk flagga en benämning på en person från Dalarna. Punkt fem på Hannahs reamfilm är "Om man råkar kalla någon för DALmas eller DALkulla istället för bara mas eller kulla, då har man begått en stor, stor synd". Claes elfsberg används även uttryck som dalmas och dalkulla vilket ytterligare späder på förvirringen laktulos de genuina dialektala uttrycken blandas med de från Stockholm. Men saunasex skiter i att det blir dubbelt, jag tycker att det låter bättre med dalmas och dalkulla, och därför känns det bättre att säga så. Finns det någon one åf är från Dalarna här? Lite michael wincott kanske, men ändå. DentakuLippertaJacob molin och 2 andra gillar detta.

Dalmas Video

Dalmas Mwangangi-Safari Ya Israeli

Dalmas - hittar

Köp ett signerat ex för kr exkl porto. Den 13 mars är det premiär för Kalle Moraeus show  En dalmas i storstan  på stockholmsscenen Intiman. Den här artikeln behöver källhänvisningar för att kunna verifieras. Jag råkade skriva det när jag verkligen skulle ta i för att beskriva ett evenemang i Skara. Och som den gode Fredrik Lindström tyckte i ett språkprogram; språket utvecklas och förändras. Artiklar som behöver källor Alla artiklar märkta med mallen källor Alla artiklar som behöver källor.