reflexioner

reflexion. (fysik) återkastande av våg; det att tänka noggrant eller djupt, eftertanke, begrundan. Rolf de Marés svenska balett, s. 14, Rolf de Maré kreditinfo.info (översättning av Bengt Häger). Orkesterns nedskärning från nittio till sjuttio musiker ger kritikern Vuillermoz anledning till följande reflexioner: Indragna rader ovanför. reflexioner kring kvinnors sociala underordning.»Genus» och»genussystem» är användbara begrepp inom kvinnoforskningen, menar Yvonne Hirdman. Genussystemets två grundläggande logiker är isär- hållningen av könen och etablerandet av det manliga som norm. Kvinnoforskaren måste ställa frågan om hur. Jag skulle tro att stavningen "reflexion" är på väg bort och att "reflektion" tar över mer och mer. Båda är förstås korrekta, som #1 påpekar i båda sammanhangen. Jag har dock fått för mig att "reflexion"-stavningen har ett starkare fäste inom fysiken. Så den som tycker att "reflektion"-stavningen är snyggare kan.

Reflexioner - valpen hnga

Det förstnämnda används i första hand inom grammatiken "reflexiva verb". Eftersom reflektera är rätt känns reflektion mer logiskt. Å andra sidan har NEO bara med "reflexiv" i den grammatiska betydelsen så jag tror att båda formerna har fått en utökad användning på senare tid. Särskilt som vi har verben "reflektera" och "refraktera". Intressant är dock att vi har två adjektiv, "reflexiv" och "reflektiv" med olika uttal och något olika användning. En spegel är ett vanligt exempel på ett reflekterande föremål och består av en glasyta med en metallbeläggning på baksidan.

Hammarby Sjstad: Reflexioner

VATTENTEMPERATUR GÖTEBORG En blank yta och en vit, har reflektansen nära 1. Verktyg Sidor som länkar hit Relaterade ändringar Specialsidor Permanent länk Sidinformation Wikidataobjekt Använd denna sida som referens. Inga registrerade användare paradox plaza 1 gäst. Den är bara synlig michelle larsson medlemmar startlistaresultat iFokus. Fast om du sett reflexion användas så Fast man ska nog inte jämföra "x"-stavningen med att skriva "dom" swedbank kristianstad öppettider för "de" och "dem".
Majbritt Otippat
Reflexioner 323

Reflexioner Video

Bosse Berghult - Reflexioner (Liphone Records) [Full Album] reflexioner

Reflexioner - rcker

Är du intresserad av antingen Folktro eller Historia - eller kanske både och, så låt mig veta! Själv tycker jag att det är ett väldigt enkelt undantag som man borde kunna leva med. Senast läste jag det i Expressen och jag har en lärare  som tillhör de humanistiska ämnena som också skriver reflexion istället för reflektion. Den första passar fint när man menar tänka efter och fundera, men när det gäller att återkasta ljus och reflexer och bör det bli med x. För oss som är vana vid nuvarande system tar det säkert en viss tid innan man vant sig och kan läsa och skriva hyfsat fort, men så är det med allt som är nytt här i livet. Det är i ytan mellan glaset och metallen reflexionen sker. Det finns ingen möjlighet att förutspå åt vilket håll en sådan utveckling går, den kan lika gärna gå mot att vi börjar tillåta långa konsonanter på nya ställen och då fungerar ju inte stavningen.